FOLYO'da LEVREK BUĞULAMA (mutfağımdan tarifler)

                                                   FOLYO'da LEVREK buğulama

pazar gününe lezzetli ve hafif bir yemek...
4 kişilikmalzemeler:
1 büyük levrek (4 fileto haline getirilmiş)
4 defne yaprağı
1 havuç
1 soğan
2 domates
4 dal maydonoz
1 yemek kaşığı krema
4 tatlı kaşığı zeytin yağı
1 ad. kabuğu soyulup dilimlenmiş limon
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
4 Parça aliminyum folyo fırın tepsisine konur, içlerine LEVREK filotalar yerleştirilir, üzerlerine tuz ve karabiber serpilir ve defne yaprakları konur,soğan ince halka doğranıp her levreğe 2 şer dilim eklenir, aynı işlem domatesler içinde yapılır,dilimlenmiş limondan 1 er parça LEVREKlerin üzerine eklenir, ince şerit doğranmış havuç eşit miktarda paylaştırılır, maydanoz dalları üzerlerine konulup 1 kaşık krema 4 parçaya azar azar paylaştırılır, 1er tatlı kaşığı zeytin yağı eklenip folyo sıkıca hava almayacak şekilde sarılır, 200 dereceye ısıtılmış turbo fırında 25 dakika pişirilir sıcak servis edilir,




                                                                     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder