kahvaltıya YOĞURTLU EKMEK (mutfağımdan tarifler)

       Merhabalar....
KURABİYE, hayatımın önemli bir bölümünü harcadığım ve bundan büyük zevk aldığım, mutlu günlerinizde bir parçada olsa katkım olduğunu bilmenin verdiği huzurla benim için hayatın terapisi olan KURABİYE leri sunmanın yanı sıra, hayatımın lezzetler'in dende tarifler paylaşmak istedim.

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif çocukluğumdan hatıra:)
bu kadar bolluğun olmadığı, her şey'in zor bulunduğu ve bulunsa'da zor alındığı, meyve çeşitlerinin sadece yılbaşı akşamları görüldüğü zamanlarda, ANNEM'in  ansızın gelen misafire kek yada kurabiye yanında yaptığı tuzlu ikramımızdı, yemeğe doyamazdım
 ve hayatımda önemli bir yer etmiş, şimdilerde kahvaltı soframda yerini alan enfes bir lezzet tir
                                                              YOĞURTLU EKMEK
MALZEMELER:
8 dilim ekmek (ben uno çavdar kullanıyorum)
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı (eskiden margarin di)
2 kaşık lor yada kırık peynir veya dolabınızda ne varsa
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
yarım çay kaşığı nane
yarım çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
az tereyağı


YAPILIŞI:
8 dilim ekmeğimizi fırın tepsimize dizelim,
 bu arada fırınımızı 180 derece ye ayarlayalım ki ısınsın:)
ekmeklerimizin üzerine çok az tereyağı sürelim... 
derin bir kaseye yoğurdumuzu koyalım, içine baharatları, zeytin yağını ekleyip iyice karıştıralım
ekmeklerimizin üzerine 1er çorba kaşığı dolusu yoğurt malzemesinden yayalım 
ısınmış fırınımıza koyup 15 dadika ekmeklerin kenarları kızarana kadar fırınlayalım 
sonra sıcak sıcak servis edelim
 AFİYET OLSUN


NOT: içine peynir koymak yerine tereyağı sürülmüş ekmek dilimlerinin üzerine  yarımşar dilim CHEDDAR  peyniri koyup üzerine yoğurt sürebilirsiniz bu şekilde de farklı bir tadı olucaktır  


                                                     AFİYETLE SEVDİKLERİNİZLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder